Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Με τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίζονται 350 κρατούμενοι κάθε μέρα


Αύξηση 100% είχε επί ΣΥΡΙΖΑ ο αριθμός των κρατουμένων οι οποίοι αποφυλακίστηκαν κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευοπούλου.
Από τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, προκύπτει ότι το τελευταίο εξάμηνο του 2015 «απολύθηκαν» 1703 κρατούμενοι. Ο αριθμός αυξήθηκε κατακόρυφα τα δύο επόμενα χρόνια. Το 2016 οι αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου έφτασαν τους 4027 ενώ το 2017 (μέχρι τις 10/11) τις ευεργετικές διατάξεις χρησιμοποίησαν 4017 κρατούμενοι εκτινάσσοντας τον συνολικό αριθμό των αποφυλακισθέντων με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου στους 10.210.
Όσον αφορά την κριτική που ασκεί η ΝΔ ότι στις αποφυλακήσεις περιλαμβάνονται και εγκληματίες οι οποίοι
υπέπεσαν σε αδικήματα μετά την αποφυλάκιση τους ο κ. Κοντονής απαντώντας στο βουλευτή της νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες σε επτά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, επτά φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Για τρεις από αυτούς είχε διαταχθεί η άμεση απέλαση που δεν εκτελέστηκε, ενώ δύο εξ αυτών θα απολύονταν σε κάθε περίπτωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και, τέλος, ένας είχε παραβιάσει τακτική άδεια. «Ωστόσο, το σύνολο σχεδόν των ατόμων που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια με τους ως άνω νόμους, δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κατά τη επανένταξή τους στη κοινωνία.
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο βουλευτή της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, με τις ευεργετικές διατάξεις νόμων της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αποφυλακιστεί 5.021 κρατούμενοι.